• 03 Oct 2013

            Cu bunăvoința și ajutorul bunului Dumnezeu la 3 octombrie 2013, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost sfințită temelia bisericii de iarnă din s. Pohrebea, r-l Dubăsari de către un sobor de preoți în frunte cu părintele Teodor PELIN, protopop de Dubăsari și Criuleni.

         Acest remarcabil eveniment a fost mult așteptat în parohie de către enoriași, deoarece până în prezent nu dispun de un propriu lăcaș de rugăciune, iar restaurarea bisericii cu hramul «Sf. Ierarh Alexei» presupune un proiect serios cu impact pe termen lung.

        Așa cum este bineștiut, țarul Nicolae al II-lea avea cinci copii, dintre care doar un băiețel care purta numele Alexei. Copilul suferea de o boală grea și incurabilă a sângelui (hemofilie). La îndemnul duhovnicului său, țarul Nicolae al II-lea începe construcția a patru biserici cu hramul în cinstea «Sf. Ierarh Alexei, Mitropolitul Moscovei și al întregii Rusii», protectorul ceresc al fiului său, la сele patru margini ale Imperiului Rus, în speranța tămăduirii acestuia. Cu regret reușește doar finisarea uneia, și anume a bisericii din s. Pohrebea… Din această cauză s-a decis ca hramul bisericii de iarnă să fie în cinstea Sfinților Țari Mucenici (4/17 iulie), dealtfel unicul în țara noastră.

    Lucrările au demarat cu un sprijin financiar din partea Mitropoliei Moldovei și contribuții personale ale părintelui paroh Dumitru Darmancev.

    Sfinților Țari Mucenici, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi!

         FOTO: VZOROV.MD