• 06 Noi 2011

      “E ceva ce ţine de disciplină, mi-a mărturisit mai târziu micul prinţ.După ce te-ai dichisit de dimineaţă, trebuie să dichiseşti cu grijă şi planeta.” – Micul Prinț (Antoine de Saint-Exupéry) . 

           Pe data de 5 noiembrie 2011, sa petrecut primul “subotnik” in legatura cu amenajarea teritoriului bisericii Sfintului Alexei. Primaria satului Cosnita din administratia caruia face parte si satul Pohrebea a alocat pentru lucrarile executate un tractor,pentru faptul multumim onorabil pe primarul Lesanu si vice-primarul Terentie, care impreuna cu cetatenii satului Pohrebea si alti intuziasti a proectului de restaurare a bisericii Sfintului Alexei au muncit din suflet in ziua “subotnik”.

    Cum se stie,dupa reparatia drumurilor in satul Pohrebea,care sau petecut in primavara, teritoriul in jurul bisericii a fost in stare dezastruasa, in legatura cu asta,mesterii care se ocupau cu reparatia drumurilor o foloseau pentru depozitarea materialelor de constructie. In prezent situatia sa schimbat! Acum teretoriul in scoarul bisericii e amenajat mult mai placut. Multumim tuturor,care au participat in lucrarile de amenajare.